57
Fortsättning följer

Sathya går snart in på sitt sista år på Stella maris College. Möjligheten finns att gå ett år till för att få en master of sience. Vi får väl se hur hon vill göra. Nu i maj och halva juni skall hon ut och praktisera på ett läkemedelsföretag i Bangalore. Det kostar naturligtvis också pengar.

Kostnaderna stiger för varje år och vi kan se att trots ett fantastiskt resultat långfredag så kommer inte pengarna att räcka. Kostnaderna för praktikplatsen har vi redan sänt och eftersom vi har uppgifter från skolan vad utbildningen kommer att kosta detta år så vet vi att det blir ca 25 000 kr.

Sathyas bankkonto blev under 2009 omöjligt att sända pengar till, de kom tillbaka flera gånger utan förklaring och naturligtvis minus en hel del avgifter. det var lögn i f att härifrån få kontakt med banken där men vid vårt senaste besök gick jag till banken och fick klarhet, de hade ändrat Sathyas kontonummer utan att meddela henne detta. Så nu funkar det igen. Men för att hon skulle kunna få pengarna 2009 måste vi vid 4 tillfällen anlita Western Union och där rök ett par tusenlappar i avgifter. Jag har inte kunnat med att belasta indienkontot med allt, avgifter till WU har jag satt till 1930kr även om det var mer. Förlusterna med det trassliga kontonumret har jag heller inte belastat kontot med. (Se vidare Indienkontot).

Förmodligen har familjen bett om lite mer pengar än vad skolan kostar, det har vi förstått och vi har grälat en del med dem om detta även om vi själva inte ser detta som något större problem. Det de behållt själva har garanterat gått till nödvändiga saker, de har det minsann inte så fett. Men nu när avgifterna stiger så har vi kommit överens om att Sathya skall sända kvitton på allt hon betalar. Det är bättre att familjen frågar oss direkt om vi kan hjälpa dem vid akuta behov.

Här nedan ser du när Sathya, eller Maria Shamini som hon egentligen heter, får sitt diplom från det förra colleget, Holy Cross i Trichy. Du ser också diplomet.