Den 26 december 2004 på morgonen befann vi, Sigrid och Mats, oss i Kannyakumari vilket är den absoluta sydspetsen i Indien. Det var första gången vi var i detta land.
Av någon anledning struntade vi i frukosten och tog en taxi till Madurai. På detta sätt klarade vi oss undan tsunamin som svepte in mot Indien en timma senare. Hur det gått med den fattiga fiskarfamilj som vi lärt känna lite och vars yngsta dotter vi lovat bekosta studierna för och alla andra som bodde i enkla palmbladshyddor några meter från stranden visste vi inget om.

Följ med på en resa som startade ett hjälpprojekt som många blev delaktiga i och som resulterade i att vi kunde fördela 191 883,23 kr i huvudsak till Sathya och hennes familj men några mindre summor gick till andra behövande. Det mesta av denna summa fick vi in på Långfredagarnas Indienkalas som vi hade på Kärlingesund där vi bjöd in en massa människor, gjorde Indisk mat, lottade ut Sigrids Indienbilder samt körde svartkrog kan jag berätta nu när vi lämnat verksamheten. Allt överskott gick till insamlingen, ja ibland draog vi inte av för kostnader. Vi köpte också en mängd julstjärnor och härliga sjalar på våra resor som vi sålde till förmån för vår indiska familj. vår personal jobbade alltid gratis dessa långfredagar och husbandet Strong Boys underhöll. Vi är dem alla evigt tacksamma.

På sidorna som följer kan du läsa hela historien men det är också en berättelse om våra 7 resor i Indien. Detta land är i själva verket som en helt annan planet, inget är det minsta likt det vi är vana vid. Jag beskriver resorna mera utförligt i mina resebrev, "Resebetraktelser - Sanningar, överdrifter och en del rena lögner om våra resor i Indien". Jo, jag tar väl i en smula där som titleln antyder men man måste nästan göra det för att ge en bild avv denna så annorlunda planet som heter Indien, Du finner en länk nere till vänster.

Vi börjar från början.

Indien framifrån och bakifrån - Välkommen med på resan! Klicka här!