Bilder från kurserna sommaren 2012
Bilder från kurserna 2011
Bilder från kurserna 2010
Bilder från kurserna 2009

Vid havet i Bohuslän!

Vill du ha det tryckta kursprogrammet i brevlådan - fyll i formuläret. Vi skickar ut det så fort vi får din intresseanmälan.

I priserna ingår frukost, förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe och middag med efterrätt samt bädd i fyrabäddsrum.

För bädd i tvåbäddsrum tillkommer 100 kr/natt. För enkelrum, mycket begränsat antal, tillkommer 300 kr/natt. 
STF-medlemmar får 50 kr/natt rabatt på boendet vilket du får tillbaka vid ankomsten vid uppvisande av medlemskort.
I priserna ingår moms.

Om du inte vill bo här - se kurspriser för respektive kurs.   
    

 Kundaliniyoga kännetecknas av enkla men dynamiska rörelser som kombineras med andningsövningar och medveten närvaro. I kundaliniyoga finns det också ett stort antal olika meditationstekniker som ger inre stillhet och ökad medvetenhet. Under denna tre dagars retreat utövar vi yoga och meditation på morgon och eftermiddag. I kursen ingår också grundläggande teori kring yoga, andning, mantra, meditation, yogisk filosofi och livsstil. Syftet med kursen är att skapa förutsättningar för vila, reflektion och andlig utveckling. På kursen serveras yogisk kost avsedd att befrämja din yogapraktik.

Wiveca Leuchovius

är internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare och har arbetat som yogalärare i 17 år. Hon är verksam på yogaskolan Kundaliniyoga Väst i Göteborg och undervisar regelbundet på olika yogalärarutbildningar. Hennes specialämnen är yogisk filosofi och psykologi. Wiveca är också författare till boken Kundaliniyoga för hälsa, livskraft och självkännedom (ICA-förlaget 2004). Läs mer om hennes verksamhet på www.kundalini-yoga.se

Pris 3 990 kr med helpension. Du betalar 1 000 som anmälningsavgift och resten senast vid kursens start.
Pris utan boende och frukost men med alla andra måltider 3 540 kr

Kursen börjar första dagen kl 10.00 och slutar sista dagen kl 13.00
   
      

   Mindfulness och Qi Gong där solen glittrar i havet!

Under fyra upplevelserika dagar kan du att få njuta av medveten närvaro i nuet i en underbar miljö. Känna friheten sprida sig inom dig när du uppmärksamt följer dina sinnesintryck med Mindfulness och Qi Gong som bryter strömmen av dina tankar.
Dessa dagar laddar batterierna med ny livsenergi och öppnar upp kontakten med ditt inre unika emotionella jag.

Qi Gong ger en tydlig ram till Mindfulnessövning vilket leder till att man lättare övar upp förmågan att vara medvetet närvarande i nuet.

Mindfulness kan beskrivas både som en metod och ett förhållningssätt. Man tränar på att vara närvarande i nuet, att öppet observera och beskriva både den inre och yttre verkligheten - utan att döma. Med acceptans ta emot känslor reaktioner och tankar. Att koppla bort den mentala autopiloten. På detta sätt utvecklar vi tålamod, tolerans och medkänsla med oss själva och sinnet övas i samling. 

Qi Gong ger inre kraft och stödjer den personliga utvecklingen. Det går att beskriva Qi Gong som både rörelsemeditation och mentalträning samtidig. Lugna följsamma rörelser skapar ett ankare till sinnet. Medveten andning öppnar upp den känslomässiga kontakten med det inre. Sinnet får vila i nuet. Focus riktas till att fylla på det inre med mängder av livsenergi. Metoden är enkel att utföra och har hjälpt många att komma tillbaka efter en utmattnings period.

Vi kommer när solen skiner öva utomhus, så att vi verkligen tar vara på hur vackert det är vid Bohusläns pärla, Kärlingesunds Gård.

Lilli Sjölund

har arbetat som privatpraktiserande terapeut sedan år 1991 på Balans i Centrum i Göteborg. Lilli började själv öva Qi Gong 1986 och har även studerat i Kina.
Hon har en grundmedicinskutbildning, akupunkturutbildning, Qi Gong - instruktörsutbildning och en grundläggande psykodynamisk psykoterapiutbildning med hypnos som specialitet.
Hon har arbetat med utbildningar och föreläsningar på företag och med privatpersoner under många år. Ämnen som hon utbildar i är Mindfulness, ledarskap, personlighetsutveckling, stresshantering, kinesisk medicin och friskvård.
Se mer om Lilli på www.balansicentrum.se

Kursen börjar första dagen kl 12.00 med lunch och slutar sista dagen ca kl 16.00

Pris 4 890 kr med helpension. Du betalar 1 000 som anmälningsavgift och resten senast vid kursens start.
Pris utan boende och frukost men med alla andra måltider 4 215 kr

        

Din Unika Röst - Nå IN - Nå UT - Nå FRAM

Fyll på din röstkraft och dina personliga resurser i sinne, kropp och själ. Lär dig mer om röstens möjligheter för både ditt personliga uttryck, ditt välmående och din hälsa. Vi lär känna rösten ur ett självutvecklande helhetsperspektiv.

Med enkla övningar utvidgar vi både röstregister och uttrycksregister med mod och röstglädje. Vi stärker det inre stödet, andningen och klangen och därmed hela det personliga uttrycket och resonansen. Kroppen är vårt instrument, vi finner centrering, balans, rörlighet och flow.

Vi fördjupar motivation och tillåtelse. Vi arbetar både med röstens artistiska, förmedlande och kommunikativa kvalitéer och även med ljudens läkande kraft för välmående och utveckling.

Max 18 personer!

Marie Bergman

Folkkär artist och kompositör. Marie är en efterfrågad kursledare och röstcoach i Skandinavien.
                    Gästprofessur i sång på den Jydske Musikkonservatoriet 1999-2000, arbetar vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm sedan många år,.
Tränar lika gärna rösträdda och icke proffs. Hon arbetar också med rösten och de läkande ljuden som hälsoredskap. Marie är utbildad i Ljudbehandling, Klangmassage, Psykodramaterapi, Symbolterapi och  diplomerad Qi Gonginstruktör. Hon har utgivit 12 skivinspelningar med eget material, gjort flera jazzproduktioner och vunnit Schlagerfestivalen tre gånger. Läs mer på  hemsidan http://www.bergmanvoiceacademy.se
eller http://www.mariebergman.com
Vill du ha nyhetsbrev? Meila
info@bergmanvoiceacademy.se

Pris 6 790 kr med helpension. Du betalar 1 000 som anmälningsavgift och resten senast vid kursens start.
Pris utan boende och frukost men med alla andra måltider 6 175 kr

Kursen börjar första dagen kl 12.00 med lunch och slutar sista dagen kl 16.00    
        

En kurs för dig som vill fördjupa dig i ditt skapande och i ditt oljemåleri.

Vi utgår från naturen som är en rik källa att hämta olika typer av motiv från, bergens gråtoner, skogens och ängarnas skiftande grönska och havet som speglar himmelens skyar. En rik värld att finna spännande bildmotiv i.

I den här kursen fördjupar du dig i oljefärgens alla uttrycksmöjligheter och färgblandningar.
Du får ökade kunskaper om att grundera olika material, till exempel pannå, duk och smörpapper, med äggoljetempera och akrylfärg.
Du får kunskap i oljefärgens speciella egenskaper, att måla laserande, (tunt), täckande eller pastost, (tjockt).
Du får träna på att sätta ihop olika färgskalor som du har stor nytta av i ditt skapande.

Mycket individuell undervisning men också gemensamma genomgångar.

Sigrid Hansson

är yrkesverksam konstnär, utbildad på Konstakademien i Köpenhamn, och har mångårig utställnings- , utsmycknings- och färgsättningsverksamhet. Hon har i många år arbetat med konst- och bildpedagogiska kurser/fortbildningar bl. a. i kommuner, landsting och på Gerlesborsskolan. Författare till den bildpedagogiska boken "Ordets bild och bildens bild".

Mer om Sigrid, www.karlingesundsgard.se/sigrid.htm

Pris 4 590 kr med helpension. Du betalar 1 000 som anmälningsavgift och resten senast vid kursens start.
Pris utan boende och frukost men med alla andra måltider 3 915 kr

Kursen börjar första dagen kl 12.00 med lunch och slutar sista dagen ca kl 16.00 
  

På denna kurs får du utforska dina möjligheter att måla och gestalta med ett material som inbjuder till att lustfyllt våga experimentera med färg, form och teknik.
Hur lägger jag på färgen på pappret?
Hur beter sig färgen på pappret när jag lägger på färgen med en liten pensel eller med en stor svamp ?
Hur beter sig de olika färgerna som jag har när de kommer på pappret ?
Hur beter sig färgen när jag målar vått i vått eller vått på torrt ?
Hur får jag fram ljuset ?
Hur får jag fram den speciella färg jag är ute efter?

Vi ställer hela tiden frågor och för diskussioner om måleriets möjligheter.
Vi startar med en liten genomgång om färg och material, sedan får ni individuell handledning hela tiden när ni målar. En del gemensamma genomgångar kommer också att hållas.

Som utgångspunkt till era bilder kan ni välja naturen , några föremål eller rum som på något sätt engagerar er.

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har erfarenhet.

Max 18 personer!Material ingår ej.

Ulla Lindberg

är yrkesverksam konstnär och utbildad på Valands konsthögskola. Hon har en lång erfarenhet som lärare i teckning och målning på KV:s konstskola, Hovedskous målarskola- Göteborgs konstskola och på HDK i Göteborg. Ulla har också haft ett flertal sommarkurser utomlands.

Hon har också arbetat flera år som utbildningsansvarig på HDK där hon också blev lektor i teckning och målning.

Ulla har under åren haft många utställningar och haft en del utsmyckningsuppdrag bl.a. stora al Fresco målningar i Spårvagnshallarna i Göteborg.

Se mer om Ulla på www.ullalindberg.se

Pris 4 790 kr med helpension. Du betalar 1 000 som anmälningsavgift och resten senast vid kursens start.
Pris utan boende och frukost men med alla andra måltider 4 115 kr

Kursen börjar första dagen kl 12.00 med lunch och slutar sista dagen ca kl 16.00.


   
          

Skriv fantasin till Liv!

Har du en längtan efter att släppa loss ditt kreativa skrivande, och få fart på ditt inre sanna flöde? Under de tre kursdagarna i naturskön miljö skriver vi fantasin till liv, med fokus på inspiration, kreativitet och skapandets undersökande sida. Bland annat med hjälp av kursledarens verktyg Författarkortleken.

Amatör eller proffs spelar ingen roll, vi startar där vi är och delar med oss till varandra. Samlingar i grupp varvas med tid för eget skrivande, och för fritid med bad och vila. Välkommen att skriva fantasin till liv!
     

Ann Westermark

är skribent med inriktning på Livsfrågor, med mer än 20 års erfarenhet av skrivande på heltid. Hon är informatör, diplomerad copywriter (DIHM) och aktuell med skrivarverktyget Författarkortleken och Skrivhjärtat. Hon har de senaste tio åren lett skrivarkurser med fokus på skapandeprocessen, bland annat med hjälp av symboler och ett tillåtande, undersökande förhållningssätt i vilket alla kan!

Se mer på
www.skrivhalsan.se

Pris 3 990 kr med helpension. Du betalar 1 000 som anmälningsavgift och resten senast vid kursens start.
Pris utan boende och frukost men med alla andra måltider 3 540 kr

Kursen börjar första dagen kl 12.00 med lunch och slutar sista dagen ca kl 16.00


    
     

     Välkommen till att paddla kajak i ett av Sveriges finaste paddelvatten, Nordströmmarna, som med sina lugna, lekfulla vattenvägar bjuder till en naturskön upplevelse utöver det vardagliga.
     
Kajakpaddling är en väg att bli vän med vinden och vågorna, att få uppleva en sällsam frihetskänsla och samtidigt känna en unik samhörighet med naturen.

     Eftersom vi har 2 kursledare har du olika möjligheter
** Som nybörjare får du lära dig att bli vän med kajaken, att hantera paddeln efter dina egna förutsättningar och du lär dig paddlingsteknikens grunder.

** Är du en mer van paddlare så kommer du att få chans att paddla längre, med
mer och bättre paddelteknik samt få erfarenheter av att "rolla" med kajaken
(eskimåsväng). Vid önskemål kan nattpaddling och/eller övernattning ute genomföras

     I kursen får du möjlighet att kombinera gemytlig social samvaro med allsidig träning för hela kroppen. Vi möter också växt- och djurlivet både över och under vattnet och får en inblick i dess betydelse för det känsliga ekosystemet.
     
I kursavgiften ingår kajak, paddel, kapell och flytväst.

Christina Ingemarsdotter

är en folkhögskolelärare som numera jobbar med friskvård och friluftsliv på heltid. I sin firma Balanspunkten driver hon kajakkurser och uthyrning i Grundsund under sommarhalvåret och har under resten av året en alternativmedicinsk mottagning i Göteborg. Christina har paddlat kajak på västkusten sedan slutet på 70-talet och ser naturen som en relation snarare än som en arena. Att uppleva med alla sinnen, komma nära och känna naturens krafter och skönhet är viktigt för henne.

Björn Martén

leder Flatö kajakcenter och är en erfaren kajakinstruktör som har mångårig erfarenhet av året runtpaddling. Han har även paddlat bland Tongaöarna i Söderhavet samt i Victoriasjön och berättar gärna om sina paddlingsäventyr.

Björn har även utvecklat Flatömetoden, en kajakpaddlingsteknik som används för rehabilitering av knä och ryggskador.

Pris 4 620 kr med helpension. Du betalar 1 000 som anmälningsavgift och resten senast vid kursens start.
Pris utan boende och frukost men med alla andra måltider 4 170 kr

Kursen börjar första dagen kl 10.00 och slutar sista dagen ca kl 16.00
   
     

  Den röda tråden - Självbiografiskt skrivande   

En kurs vid havet för dig som vill skriva och berätta om ditt liv, i syfte att skriva dig vidare – och kanske visare. 

Vi söker vår egen livsberättelse och provar olika vägar att ge uttryck för den i ord. Intuitivt berättande, sagor och myter, nattliga drömmar och egna minnesbilder… var finns jag och min berättelse i allt detta? Hur skapar jag en berättelse, ur det som jag minns, och hur blir sagan om just mitt liv?

Med hjälp av kursledarens modell hämtar vi material från vårt inre och delar med varandra, i sökandet efter en röd tråd att följa. Vi skriver för oss själva, och kanske för andra; delar och bollar respektfullt med varandra.
Om du redan är i full gång med skrivandet, eller just står på tröskeln till att sätta pennan mot pappret, varmt välkommen till Kärlingesund.  

Ann Westermark

är skribent med inriktning på Livsfrågor, med mer än 20 års erfarenhet av skrivande på heltid. Hon är informatör, diplomerad copywriter (DIHM) och aktuell med skrivarverktyget Författarkortleken och Skrivhjärtat. Hon har de senaste tio åren lett skrivarkurser med fokus på skapandeprocessen, bland annat med hjälp av symboler och ett tillåtande, undersökande förhållningssätt i vilket alla kan!

Se mer på
www.skrivhalsan.se

Pris 3 990 kr med helpension. Du betalar 1 000 som anmälningsavgift och resten senast vid kursens start.
Pris utan boende och frukost men med alla andra måltider 3 540 kr

Kursen börjar första dagen kl 14.00 med sen lunch och slutar sista dagen ca kl 16.00
   
         

 

En kurs för dig som vill öppna fantasin och finna nya uttrycksformer för ditt bildskapande!

I den här kursen använder vi många olika material, färgade papper, tygbitar, trådar, akrylfärg, tusch, kritor och färgpennor mm. Vi kan också använda oss av fynd, kolapapper, sand, löv eller vad som helst som kan komma till nytta.
Vi skapar kollage, papperstryck och olika bildexperiment, lär oss hur de olika materialen kan kombineras så att de lyfter fram bildmotiven vilka kan vara hämtade ur naturen, från olika föremål eller komma ur fantasi och fria associationer.

Individuell undervisning samt gemensamma genomgångar.

Sigrid Hansson

är yrkesverksam konstnär, utbildad på Konstakademien i Köpenhamn, och har mångårig utställnings- , utsmycknings- och färgsättningsverksamhet. Hon har i många år arbetat med konst- och bildpedagogiska kurser/fortbildningar bl. a. i kommuner, landsting och på Gerlesborsskolan. Författare till den bildpedagogiska boken "Ordets bild och bildens bild".

Se mer om Sigrid www.karlingesundsgard.se/sigrid.htm

Pris 4 590 kr med helpension. Du betalar 1 000 som anmälningsavgift och resten senast vid kursens start.
Pris utan boende och frukost men med alla andra måltider 3 915 kr

Kursen börjar första dagen kl 12.00 med lunch och slutar sista dagen ca kl 16.00     

   Kursen för dig som vill må bättre, förbättra din kommunikation, förändra gamla mönster och beteenden, ta större kontroll över dina känslor, tillstånd, tankar och livsmål.

I kursen använder vi oss av en metod som heter NLP, Neuro Lingvistisk Programmering. Detta går ut på att du själv tar kontroll över dina tankar och ditt handlande i olika situationer.

Du ökar medvetenheten om hur du använder och hur andra tolkar ditt kroppsspråk.
Du lär dig hur andra människor ser, hör och känner omvärlden annorlunda än du själv och varför det kan leda till missförstånd i kommunikationen och hur du kan använda den kunskapen till att skapa en bättre förståelse.
Du får en metod att uppnå dina ”mål”, att ersätta negativa tankar med positiva för att bryta oönskade mönster och sätta stopp för överdrivna negativa känslor.
Du lär dig helt enkelt tekniker som kan bidra till att förändra ditt liv till det bättre!

Kursen är upplagd så att praktik och teori avbyter varandra. Det gör att du verkligen får omsätta de nya lärdomarna så att de integreras i ditt liv.

Lisbeth Johnsson Börjesson

är certifierad NLP Trainer, Master practitioner. Lisbeth är en erfaren kurshållare inom flera områden sedan 20 år. Startade en karriär som Designer och skräddare inom klädindustrin – roligt och kreativt! Författare till flertalet böcker om bland annat hästar dess psykologi, beteende och behov. Mor till tre numera vuxna fantastiska barn. Drivit flertalet företag inom olika områden. En inspirerande kvinna som älskar att utvecklas, jobba med människor både som kurshållare, inspiratör och coach. 

Annelie Andreasson

är Lisbeths samarbetspartner som också är med som kursledare. Hon är certifierad NLP Trainer, Master practitioner. Har erfarenheter av att driva eget företag, utbildad pedagog. Arbetat flertalet år inom skolväsendet både som yrkeslärare samt som mentor. Annelie satsar nu helhjärtat på att hjälpa människor att komma vidare och framåt i livet. Det gör hon genom kurser och coaching.


Pris 5 420 kr med helpension. Du betalar 1 000 som anmälningsavgift och resten senast vid kursens start.
Pris utan boende och frukost men med alla andra måltider 4 520 kr

Kursen börjar första dagen kl 12.00 med lunch och slutar sista dagen ca kl 16.00


Vid havet i Bohuslän

Du kan beställa vårt kursprogram i pappersformat här

Kärlingesund 316, 451 97 Uddevalla
Telefon 0522 - 651105
E-post:
info@karlingesundsgard.se